Exhibitions

ARTNOMADEN | REACT
Museum Swaensteyn Voorburg
5 Januari – 27 Maart 2022
Opening Zaterdag 8 Januari 2022

De kunstenaars van ArtNomaden reageren op werken uit de collectie van Museum Swaensteyn, voorheen Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg. Het museum bevindt zich in een voormalig notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste straten van de plaats Voorburg.


ARTNOMADEN AAI!
PICTURA Dordrecht
10 Juli – 15 Augustus 2021
Gastexposant Tamara Muller
OPENING: Zaterdagmiddag 10 Juli om 15:00 uur door Anne Berk Curator&ArtCritic
Tijdens de opening zal een performance plaatsvinden in een couture jurk van modeontwerper Rachid Assoui, speciaal vervaardigd voor AAI! 

Teekengenootschap Pictura, de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland, presenteert ArtNomaden AAI! Pictura werd in de herfst van 1774 opgericht en met haar rijke historie vormt zij een inspirerende omgeving voor kunstenaars en bezoekers.

Tijdens AAI! wordt de toeschouwer uitgenodigd te ervaren hoe aaibaar we zijn en waar en hoe men een aai ontvangt. Waar zit de stekelige verontrusting en waar de zachte troost? AAI! gaat over intimiteit en aanraking. Over de dialoog van de huid, huidhonger, het onaaibare, het aantrekkelijke en het onaantrekkelijke. Een lieflijke, zachte, verleidelijke huid met uiterlijke schijn kan bedrieglijke veiligheid oproepen. Misleiding en schoonheid gaan dan hand in hand. Terwijl authentieke waarden en authentieke aanraking vaak niets onthullend is en onopvallender van aard. De verleiding van het oog en zintuig speelt dan in de diepere lagen van ons zijn.

TOEGANG GRATIS
Adres: Pictura, Voorstraat 190-192, Dordrecht
Openingstijden: Woe – Zo 13:00-17:00 uur


ARTNOMADEN | WANDERLUST
Prinsenkwartier Delft
12 December 2020 – 12 Januari 2021
Opening Zaterdag 12 December 2020

ARTNOMADEN toont een maand lang met het thema WANDERLUST.
De noodzaak om te dwalen. Een reis door de diepere lagen van ons bewustzijn.
“Not all those who wander are Lost.”

Het Prinsenkwartier is een centrum voor de creatieve industrie, met (verkoop) exposities, manifestaties, lezingen, debatten, technieketalages, ateliers, workshops, podiumkunsten, meetups en borrels. Kortom: ontmoet, ontdek en ontwikkel in het Prinsenkwartier. Een plek waar ondernemingen, onderwijs, kunstenaars, ontwerpers, overheid en publiek elkaar ontmoeten om nieuwe producten en nieuwe ontwikkelingen te bekijken, te proberen en te bespreken. Het Prinsenkwartier is dynamisch, levendig en uitnodigend. Partners van het Prinsenkwartier zijn: TOP Delft, Museum Prinsenhof, Kadmium, Stadslab, Delfts Design, Barbaar, Stunt en de KunstSuper.

TOEGANG GRATIS
Adres: Prinsenkwartier
Sint Agathaplein 4, Delft
Openingstijden: Di – Vr 10:00-17:30 uur, Zat – Zo 11:00-17:00 uur


ARTNOMADEN XL
24 September – 20 Oktober 2019

De Helena is een broedplaats in het centrum van Den Haag. In het voormalige schoolgebouw, zijn momenteel kunstenaarsinitiatief Billytown en kunstenaarsinitiatief Ruimtevaart gevestigd. Beide kunstenaarsinitiatieven runnen een galerieruimte op de begane grond, op de etages erboven bevinden zich tietallen ateliers. ARTNOMADEN exposeert op uitnodiging van Ruimtevaart in de centrale hal van De Helena. www.stichting-ruimtevaart.nl

Tot stand gekomen in samenwerking met Stichting RUIMTEVAART

OPENING: Vrijdag 27 September 19:00-23:00 uur tijdens Hoogtij kunstroute Den Haag
Tijdens de opening op Vrijdag 27 September presenteert de Belgische kunstenaar Michel Vaerewijck zijn performance: “(we need larger) Antennae”.
FINISSAGE: Zaterdag 19 Oktober 17:00-19:00 uur

TOEGANG GRATIS
Adres: Helena van Doeveren Plantsoen 3 Den Haag
Openingstijden van XL,  vr en za van 12:00 tot 17:00 uur, 0peningstijden Billytown (hetzelfde pand): do t/m za van 12:00–18:00 uur


ARTNOMADEN DOLL.
PULCHRI STUDIO
11 Juli – 6 Augustus 2019

OPENING: Zaterdag 13 Juli  17:00 in de Voorhout Galerie door Gerard de Kleijn, projectleider van stichting M5, opent de zomertentoonstelling van kunst community ARTNOMADEN in Pulchri Studio Den Haag.

Pulchri Studio (Latijn: door studie van het schone) is een schilderkunstig genootschap dat in 1847 in Den Haag werd opgericht. Sinds 1901 is het genootschap met expositieruimten gevestigd aan het Lange Voorhout. De vereniging telt anno circa 450 kunstenaarsleden en 600 kunstlievende leden.

TOEGANG GRATIS
Adres: Pulchri Studio, Voorhout Galerie, Lange Voorhout 15, Den Haag

ARTNOMADEN…. ‘ART ON THE LOOSE…’
FIRMA VAN DRIE
27 Maart – 21 April 2019

OPENING: Vrijdag 29 Maart 20:00 door Marc de Beyer, Directeur Museum Gouda. Tevens een woord door Ruud Vermeer, hoofdredacteur Pandora, Magazine kunst en Cultuur.

De Firma Van Drie is gevestigd in pand Roodbol, een voormalige steenhouwerij aan de voet van de Sint-Janskerk. Dit historische pand begint zich in het oudste gedeelte van de binnenstad en ligt naast Museum Gouda.

TOEGANG GRATIS
Adres:  Firma van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda Centrum