Exhibitions 2023

ARTNOMADEN | TAKE-OVER UKKELBERRIFUN
3 maanden expositie in België Antwerpen van de Gallery Ukkelberrifun van Ellen Wezenbeek, Juni-Juli-Augustus 2023, 2 verschillende exposities van 6 weken
Antwerpen, BEPAST EXHIBITIONS 2019-2022

ARTNOMADEN | WANDERLUST
Prinsenkwartier Delft
12 December 2020 – 12 April 2021
Opening Zaterdag 12 December 2020
Gastexposant: Hans van Bentem
Opening: Op Zaterdag 12 December door Adriaan van Rees.

De tentoonstelling WANDERLUST van ARTNOMADEN in het PrinsenKwartier met special guest Hans van Bentem wordt geopend door Beeldend kunstenaar Adriaan Rees.

WANDERLUST verwijst naar de noodzaak om te dwalen. Grenzen opzoeken en reizen door alle lagen van het bewustzijn is diep verankerd in de mind-set van de ARTNOMADEN.
In een tijd waarin we minder bewegingsruimte hebben, neemt de urgentie van de verbeelding toe. We leunen nu meer dan ooit op ons voorstellingsvermogen en onze dromen, voor een kunstenaar is deze wereld zijn natuurlijke habitat.

In het PrinsenKwartier sluit gast kunstenaar
Hans van Bentem bij ARTNOMADEN aan.

“Het werk van Hans van Bentem neemt je mee op een reis door het fantastische. Zijn techniek van scherpe contrasterende cliché beelden combineert ridders met robots, olievaten met bloemen en zet je altijd p het verkeerde been. Je eigen fantasie doet de rest.”

Het Prinsenkwartier is een centrum voor de creatieve industrie. Een plek waar ondernemingen, onderwijs, kunstenaars, ontwerpers, overheid en publiek elkaar ontmoeten. Een bruisende plek voor kunst, techniek en design.

TOEGANG GRATIS
Adres: Prinsenkwartier
Sint Agathaplein 4, Delft
Openingstijden: Di – Vr 10:00-17:30 uur, Zat – Zo 11:00-17:00 uur


ARTNOMADEN XL
24 September – 20 Oktober 2019

De Helena is een broedplaats in het centrum van Den Haag. In het voormalige schoolgebouw, zijn momenteel kunstenaarsinitiatief Billytown en kunstenaarsinitiatief Ruimtevaart gevestigd. Beide kunstenaarsinitiatieven runnen een galerieruimte op de begane grond, op de etages erboven bevinden zich tietallen ateliers. ARTNOMADEN exposeert op uitnodiging van Ruimtevaart in de centrale hal van De Helena. www.stichting-ruimtevaart.nl

Tot stand gekomen in samenwerking met Stichting RUIMTEVAART

OPENING: Vrijdag 27 September 19:00-23:00 uur tijdens Hoogtij kunstroute Den Haag
Tijdens de opening op Vrijdag 27 September presenteert de Belgische kunstenaar Michel Vaerewijck zijn performance: “(we need larger) Antennae”.
FINISSAGE: Zaterdag 19 Oktober 17:00-19:00 uur

TOEGANG GRATIS
Adres: Helena van Doeveren Plantsoen 3 Den Haag
Openingstijden van XL,  vr en za van 12:00 tot 17:00 uur, 0peningstijden Billytown (hetzelfde pand): do t/m za van 12:00–18:00 uur


ARTNOMADEN DOLL.
PULCHRI STUDIO
11 Juli – 6 Augustus 2019

OPENING: Zaterdag 13 Juli  17:00 in de Voorhout Galerie door Gerard de Kleijn, projectleider van stichting M5, opent de zomertentoonstelling van kunst community ARTNOMADEN in Pulchri Studio Den Haag.

Pulchri Studio (Latijn: door studie van het schone) is een schilderkunstig genootschap dat in 1847 in Den Haag werd opgericht. Sinds 1901 is het genootschap met expositieruimten gevestigd aan het Lange Voorhout. De vereniging telt anno circa 450 kunstenaarsleden en 600 kunstlievende leden.

TOEGANG GRATIS
Adres: Pulchri Studio, Voorhout Galerie, Lange Voorhout 15, Den Haag


ARTNOMADEN…. ‘ART ON THE LOOSE…’
FIRMA VAN DRIE
27 Maart – 21 April 2019

OPENING: Vrijdag 29 Maart 20:00 door Marc de Beyer, Directeur Museum Gouda. Tevens een woord door Ruud Vermeer, hoofdredacteur Pandora, Magazine kunst en Cultuur.

De Firma Van Drie is gevestigd in pand Roodbol, een voormalige steenhouwerij aan de voet van de Sint-Janskerk. Dit historische pand begint zich in het oudste gedeelte van de binnenstad en ligt naast Museum Gouda.

TOEGANG GRATIS
Adres:  Firma van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda Centrum